Майстер-клас з приготування вдома українських біленьких з маком

Привіт, дорогі читачки! Сьогодні у нас особливий майстер-клас – ми варитимемо вдома справжні українські біленькі з маком. Це незабутній смак нашого дитинства, який зачаровує одразу. Готуйте зошити і ручки, адже ми починаємо!

Інгредієнти

По-перше, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Пшенична борошно – 500 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 250 мл.
  • Мак – 100 гр.
  • Рослинна олія – для смаження.

Підготуйте все необхідне заздалегідь, щоб кулінарний процес проходив гладко і безперебійно.

Процес приготування

Тісто

По-друге, переходимо до приготування тіста. Це простий процес, але потребує терпіння і любові до своєї роботи.

Змішайте борошно, цукор, яйця та молоко у великій мисці. Вимішуйте до однорідності. Не хвилюйтеся, якщо тісто виходить трохи жорстким – так і має бути.

Заверніть тісто у плівку та залиште на 30 хвилин, щоб воно “відпочило”.

Начинка

По-третє, робимо нашу макову начинку.

Попередньо замочіть мак у воді на декілька годин. Потім промийте його і протріть через м’ясорубку.

Додайте трохи цукру до маку і знову протріть все через м’ясорубку. Наша начинка готова!

Приготування біленьких

Нарешті, дійшли до найважливішого – приготування саміх біленьких.

Розкатайте тісто дуже тонко. Виріжте круглі основи за допомогою стакана або форми.

На кожну основу кладемо невелику кількість макової начинки. Згортайте біленьки, починаючи з одного краю.

Обсмажте біленькі на розігрітій пательні до золотистого кольору.

Корисні поради

Варто пам’ятати декілька важливих моментів для приготування ідеальних біленьких з маком.

  • Тісто повинне бути досить жорстким, щоб воно не розламувалося під час запікання.
  • Мак перед використанням обов’язково замочіть, щоб він став м’якшим і смачнішим.
  • Не бійтеся експериментувати з начинкою! Можна додавати в мак цедру цитрусових, ваніль або корицю, щоб отримати нові смакові нотки.
  • Обсмажуйте біленькі на невеликому вогні, щоб вони випікалися рівномірно.
  • Подавайте біленькі з маком теплими, политими медом або з сметаною – вони ідеально підійдуть до чаю або кави.

Сподіваюся, вам сподобається цей рецепт і ви поділитеся ним зі своїми близькими. Смачного!

MeatPortal