Реферат на тему: Безпека застосування ПЕОМ

Використання персональних електронно-обчислювальних машин має здійснюватися у відповідність до санітарними нормами і правилами СанПіН 2.2.2/2.4.1340-03 «Гігієнічні вимоги до персональним электронно-вычислительным машинам та організації праці».

Відповідність ПЕОМ перевіряється за параметрами:

· допустимі рівні звукового тиску (трохи більше 50 дБА);

· тимчасові допустимі рівні електромагнітних полів;

· допустимі візуальні параметри пристроїв відображення інформації;

· концентрації шкідливі речовини (не більше ГДК, встановлених для атмосферного повітря);

· потужність експозиційної дози рентгенівського випромінювання (у будь-якій точці з відривом 5 див має перевищувати 1 мкЗв/час (100 мкР/год).

Вимоги до приміщенням до роботи з ПЕОМ

Приміщення для експлуатації ПЕОМ повинен мати природне, і штучне висвітлення, які мають відповідати вимогам діючою нормативною документації. Вікна помешкань, де експлуатується обчислювальної техніки, переважно би мало бути орієнтовані північ і північний схід.

Віконні отвори би мало бути обладнані регульованими пристроями типу: жалюзі, завіс, зовнішніх козирків та інших.

Площа на місце користувачів ПЕОМ з видеодисплейным терміналом (ВДТ) з урахуванням електронно-променевої трубки (ЕПТ) повинна бути щонайменше 6 м2 і з ВДТ з урахуванням пласких дискретних екранів (рідкокристалічні, плазмові) – 4,5 м2.

У помешканнях із избытками тепла слід передбачити регулювання подачі теплоносія щодо дотримання нормативних параметрів мікроклімату, поданих у таблиці 15.

Таблиця 15

Оптимальні норми мікроклімату для приміщень із ВДТ і ПЕОМ

Періодроку  Категоріяробіт  Температураповітря,оС  Відноснавологістьповітря, %  Швидкістьрухуповітря, м/с(трохи більше)  
Холоднийлегка – 1алегка – 1б  22-2421-23  40-6040-60  0,10,1  
Тёплыйлегка – 1алегка – 1б  23-2522-24  40-6040-60  0,10,2  

Примітки:

1. 1а – роботи, вироблені сидячи і потребують фізичної напруги (витрата енергії до 120 ккал/ч);

2. 1б – роботи, вироблені сидячи, стоячи чи пов’язані з ходьбою і що супроводжуються деяким фізичним напругою (витрата енергії становить від 120 до 150 ккал/ч).

Організація роботи користувачів пэвм

При розміщення робочих місць із ПЕОМ відстань між робітниками столами з видеомониторами (у бік тилу поверхні одного відеомонітора і екрана іншого відеомонітора) має не меншим 2,0 м, а відстань між бічними поверхнями відеомоніторів – щонайменше 1,2 м.

Освещённость лежить на поверхні робочого столу зоні розміщення робочого документа мусить бути 300-500 лк, а освещённость поверхні екрана повинна бути більш 300 лк.

Робітники столи слід ставити в такий спосіб, щоб видеодисплейные термінали були бічний боком світловим проёмам, переважно, щоб світло падав зліва.

Робітники місця з ПЕОМ помешкань з джерелами шкідливих виробничих чинників потрібно розміщувати в ізольованих кабінах з організованим воздухообменом.

Екран відеомонітора повинен бути від очей користувача з відривом 600-700 мм, але з ближче 500 мм.

Особи, хто з ПЕОМ понад 50 відсотків% робочого дня (професійно пов’язані з експлуатацією ПЕОМ), маємо проходити обов’язкові попередні на час вступу роботу і періодичні медичні огляди у порядку.

Жінки з часу встановлення вагітності переводяться на роботи, які пов’язані з допомогою ПЕОМ, або заради них обмежується час з ПЕОМ (трохи більше 3-х годин за робочу зміну) за умови дотримання встановлених гігієнічних вимог.

Типовими відчуттями, котрі мають до кінця робочого дня оператори ПЕОМ, є: біль голови, різь у власних очах, тягнуть біль у м’язах шиї, рук і спини, сверблячка шкіри обличчя тощо. Испытываемые день днем, ці нездужання призводять до мигреням, часткову втрату зору, сколиозу, шкірним запаленням та інших небажаним явищам. Розвиваючі нездужання як знижують працездатність, а й підривають здоров’я людей.

На стан здоров’я оператора ЕОМ можуть впливати і ті шкідливі чинники, як тривале незмінне становище тіла, що викликає мышечно-скелетные порушення; постійна напруга очей; вплив радіації; вплив електростатичних і електромагнітних полів та інших.

Більше серйозні результати отримано під час обстеження вагітних жінок. Виявилося, для тих жінок, які проводили за ЕОМ більш 20 години на тиждень, ймовірність передчасного переривання вагітності (викидня) на 80% вище, ніж для вагітних жінок, виконують аналогічні роботи не залучаючи комп’ютера.

Залежно від специфіки виробництва, напруженості праці встановлюється кількість перерв відпочивати, їх тривалість і розподіл протягом робочого зміни. Відповідно до особливостями праці працівникам ПЦ повинні прагнути бути додатково запроваджені 2-3 регламентованих перерви тривалістю 10 хвилин кожен. При 8-годинний зміні додаткові регламентовані перерви необхідно вводити через 3 години работи і поза 2 години до її закінчення.

Режим праці та відпочинку операторів, які працюють із ЕОМ, має бути таким:

· через щогодини інтенсивної роботи необхідно влаштовувати 15-хвилинна перерва;

· при менше роботі – через кожні 2 години;

· виконання 1-2 десь у зміну 5-и хвилинного комплексу виробничої гімнастики. Можна, наприклад, під час перерв виконати такі вправи:

– покладіть руку на край столу долонею вниз. Інший рукою Відведіть пензель тому і утримуйте у стані протягом п’яти з.;

– злегка упріться рукою шухлядні і 5 з. напружте пальці і зап’ясті. І це проробіть інший рукою;

– сильно стисніть пальці в кулаки, та був распрямите їх;

– сидячи на стільці, нахиліться як і нижче, щоб дістати головою колін. Залишайтеся у стані 10 з., потім распрямитесь, напружуючи у своїй м’язи ніг. Повторіть вправу 3 разу;

– періодично розминайте пензля рук гумовим кольцом-эспандером.

З метою зниження нервно-психологического, зорового і м’язового напруги, попередження перевтоми необхідно проводити сеанси психофізичної розвантаження.

До організації режиму роботи з ПЕОМ студентів ВНЗ пред’являються додаткових вимог:

· оптимальне час для студентів 1 курсу становить 1 годину, для студентів старших курсів – 2 години;

· проводити вправи для очей через кожні 20-25 хвилин;

· виключати об’єднання третій, і четвертої пар занять;

· під час проходження виробничої практики час на повинен перевищувати 4 годин;

· виключати проведення занять після 17 годин третій, і четвертої парою.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *