Реферат на тему: Безпечна експлуатація газових проточних водонагрівачів на промпідприємствах

Газові проточні водонагрівачі (газові колонки) є прилади, нагрівальні воду з допомогою газової пальники і підтримують у ній постійну температуру.

Усі газові колонки мають одну принципову схему, основу якої лежить газова горілка і мідний теплообмінник, який проходить вода. Від характеристик саме цих складових елементів великою мірою залежить продуктивність.

Існує дві типу колонок: з пьезорозжигом і з електричним розжигом. Запуск газових колонок з пьезорозжигом виробляється вручну шляхом натискання спеціальної кнопки. Після цього за відключенні колонки залишається горіти запальний гніт, що й забезпечує подальший розжиг пальники. У колонках з електричним розжигом постійно палаючий («пілотний») запальник відсутня, а включення відбувається автоматично з допомогою іскри, вироблюваної з допомогою електрики.

Рекомендації з технічного обслуговування

Перевірка надійності та гарантованої безпеки роботи газового водонагрівача повинно бути щорічно, незалежно від частоти її використання. Це переважно стосується контролю за процесом згоряння газу основний рахунок і запальної пальниках. Технічне обслуговування агрегату проводиться кваліфікованим фахівцем. Крім періодичної очищення основний рахунок і запальної горілок і нагрівального елемента рекомендується проводити регулярну загальну очищення приладу від засоряющих його продуктів згоряння.

Очищення основний пальники

Для чистки основний газової пальники (раз на рік) необхідні такі операції.

Перекрити вентиль подачі газу, зняти кришку агрегату і вивернути горілку.

М’яко прочистити форсунки пальники щіткою і продути їх повітрям видалення частинок пилюці й багні, звільнених внаслідок чищення та перевірки тяги в вытяжном каналі.

Очищення запальної пальники

Якщо після певного періоду експлуатації полум’я запальної пальники стало жовтим, а запобіжний клапан відкривається з великим запізненням, це, що запальна горілка частково забилася частинками бруду з газопроводу чи атмосфери. При нормальної роботі запальної пальники її полум’я має становити собою стійкий конус блакитного кольору. Задля чистоти запальної пальники необхідно:

•перекрити вентиль подачі газу агрегат;

•зняти кришку агрегату і вивільнити запальну горілку;

•вийняти запальну горілку і сопло;

•продути трубку запальної пальники повітрям видалення скопившихся у ній забруднень;

•зняти сопло і м’яко прочистити щіткою його поверхня і продути повітрям;

•встановити місце запальну горілку, заручившись герметичності всіх сполук.

Чистка нагрівального елемента

•Перекройте вентилі подачі газу й води в агрегат.

•Відкрийте все крани гарячої для спорожнювання системи.

•Выньте нагрівальний елемент і м’яко прочистіть щіткою радіаторні пластини.

•Загрязнения змийте струменем холодної води.

Профілактика освіти накипу

Якщо агрегат працює із дуже жорсткою водою, те із часом можна спостерігати зниження температури гарячої чи ослаблення струменя гарячої. Це означає про утворення великого шару накипу в теплообменнике. Щоб знизити вплив накипу працювати, рекомендується отримувати воду потрібної температури, не змішуючи гарячу і холодну воду з допомогою змішувача, а встановивши потрібну температуру з допомогою селектора температур. Примітка: видалення накипу виробляється призначеними цього хімічними препаратами і кваліфікованим фахівцем.

Запобіжні заходи запобігання замерзання системи

Перед настанням холодного пори року, якщо водонагрівач встановлено у неопалюваному приміщені, його потрібно спорожнити, виконавши такі операції.

•Закрийте впускний запірний кран підвода води в агрегат.

•Відкрийте все крани гарячої.

•Выньте зливальну заглушку і дозвольте вилитися всієї воді.

•Після спорожнювання системи закрийте крани гарячої води і вставте зливальну заглушку.

•Для повторного включення агрегату відкрийте впускний кран підвода води.

Корисні рекомендації

У жодному разі самостійно не внесіть ніяких змін у конструкцію приладу.

Дотик до кожуха водонагрівача близько оглядового вікна можуть призвести до опіку.

У приладі є датчик, контролюючий відвід продуктів згоряння газу. Що стосується припинення відводу подача газу автоматично переривається. Перед повторним включенням водонагрівача необхідно виждати щонайменше 10 хвилин. Що стосується повторного відключення викличте фахівця для перевірки тяги в вытяжном каналі.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *