Варення з груш з лимоном

Приготуйте смачне варення з груш із лимоном. Простий рецепт.

Оригінальне варення приємно здивує і потішить домочадців. Аромат лимона відмінно доповнює груші, а смак просто дивовижний. Це варення відмінно підходить до чаювання і випічки. Також можна доповнити ним ванільне морозиво. Готуйте з радістю, і у вас вийде потішити родину новим варенням.

ПРОДУКТИ ДЛЯ БЛЮДА

  • груша (нарізана) – 2 кг.(сорт дюшес, 2 кг.230 гр.)
  • цукор – 1600 гр.
  • лимон – 1-2 шт.

З такої кількості інгридієнтів у мене вийшло 2,5 л. готового варення

ЯК ГОТУВАТИ

Щоб варення вийшло часточками, потрібно брати щільні соковиті груші.

  1. Попередньо груші потрібно вимити і зрізати з них шкірку. Для цього варення груші необхідно нарізати дрібними кубиками.
  2. Перекладаємо шматочки груш в каструлю і присипаємо цукром. Кількість цукру ви можете класти на свій смак, враховуючи наскільки солодкі груші. Перемішуємо.
  3. Відразу ставимо на плиту і додаємо трохи води (за бажанням). Варимо варення, постійно помішуючи.
  4. З лимона зчищаємо цедру, поділяємо на частини і прибираємо білі плівки, так як вони будуть давати гіркоту варенню.
  5. Цедру і м’якоть лимона перебиваємо в блендері в однорідну кашку.
  6. Після того як варення провариться 2 години, можна додавати лимон. Він додасть варенню особливий аромат і не дозволить зацукруватися.
  7. Розкладаємо варення в банки, закриваємо стерилізованими кришками. Частину варення можна залишити для дегустації.

Такий спосіб варіння зберігає цілісність часточок і прозорість сиропу.

Прибрати в темне прохолодне.

Таке варення чудово зберігатиметься при кімнатній температурі.

Грушеве варення з лимоном готове! Всім смачного!

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь