Приготування класичного українського медовика: солодкий рецепт

Привіт, дорогі мої! Сьогодні я поділюся з вами рецептом одного з найпопулярніших тортів України – медовика. Він надасть вам не тільки незабутній смаковий враження, а й стане головною зіркою будь-якої святкової вечері. Готуйтеся долучитись до солодкого кулінарного мандри.

Інгредієнти

Зробимо наш медовик по-справжньому смачним та незабутньо ароматним! Для цього нам потрібно буде:

Для тіста:

  • Мед – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Яйця – 3 шт
  • Масло вершкове – 100 г
  • Мука – 3-3,5 стакани
  • Сода – 1 ч.л.
  • Для крему:
  • Згущене молоко – 1 банка
  • Масло вершкове – 200 г

Завжди використовуйте свіжі продукти, адже вони надають стравам найяскравіший та натуральний смак.

Приготування тіста

Перш ніж розпочати, не забудьте розігріти духовку до 180 градусів. Також не забудьте про важливість гігієни при приготуванні страв. Завжди мийте руки перед початком готування, а кухонне приладдя має бути чистим.

  • Змішайте мед, цукор, яйця та вершкове масло у каструлі та поставте на медленний вогонь. Зачекайте, поки цукор розчиниться.
  • Додайте соду та перемішайте. Каструлю зніміть з вогню та додайте муку. Замісьте тісто.
  • Поділіть тісто на 6-8 частин і розкатайте кожну в окремий корж. Пекіть коржі по 5-7 хвилин.

Приготування крему та збирання торта

Тепер перейдемо до приготування крему. Це важлива частина процесу, адже правильно приготовлений крем надасть торту гармонійного та багатого смаку.

  • Для приготування крему розігрійте згущене молоко в мисці на водяній бані, додайте масло та добре перемішайте.
  • Кожен корж намажте кремом та складіть у стопку. Верхній корж також намажте кремом.
  • Поставте торт у холодильник на кілька годин, щоб він добре пропустився.

Ось так просто і весело можна приготувати класичний український медовик. Я впевнена, ви й ваші близькі будете в захваті від цього солодкого та неймовірно смачного десерту. Випічка – це завжди чудовий спосіб додати трохи радості та затишку у ваш дім, тому не бійтеся експериментувати та випробовувати нові рецепти.

Смачного!

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь