Як зробити справжню українську ватрушку

Привіт, мої милі господині! Сьогодні ми відкриємо з вами секрет приготування справжньої української ватрушки. Цей смачний і ароматний десерт здатний викликати приємні емоції в кожного, хто спробує його. Ось декілька порад, які допоможуть вам в цьому.

Ватрушка – це випічка з дріжджового тіста, найчастіше з сирним або ягідним начинком. Цей десерт був винайдений ще в давні часи, і він став одним з символів української кулінарії.

Інгредієнти та приготування тіста

Перш ніж ми почнемо, переконайтеся, що у вас є всі необхідні інгредієнти. Ось що нам знадобиться:

  • Для тіста: 500 г муки, 250 мл молока, 50 г цукру, 50 г масла, 1 яйце, 20 г дріжджів.
  • Для начинки: 500 г квашеної сироватки, 2 яйця, 150 г цукру, 1 ч.л. ванілі.

Приготування тіста – це найважливіший крок. Розігрійте молоко до комфортної температури, додайте дріжджі та цукор. Дайте дріжджам активізуватися протягом 15 хвилин. Потім додайте розм’якше масло та яйце. Поступово вводьте муку, постійно замішуючи тісто.

Приготування начинки та формування ватрушки

Для начинки змішайте сироватку з яйцями, цукром та ваніллю. Залиште суміш на 15 хвилин, щоб цукор розчинився. Тим часом розділіть тісто на порції та зробіть в середині невеликі вирізи.

Тепер ми дійшли до найцікавішої частини – формування ватрушки. Кожну порцію тіста розкатайте, зробіть виріз у центрі і наповніть його нашою начинкою.

Випічка ватрушки

Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів. Випікайте ватрушку протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору. Після випікання дайте ватрушці відпочити 10-15 хвилин.

Заключне слово

Смачна українська ватрушка готова! Сподіваюсь, вам сподобалась ця рецептура. Випічка вдома – це не тільки можливість приготувати смачну їжу, а й чудовий спосіб провести час з родиною та друзями. Дякую, що читаєте, і чекаю вас на моєму блозі ще!

Не забудьте поділитися своїм досвідом приготування в коментарях. Мені буде дуже цікаво дізнатися про ваші успіхи в кулінарії!

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *