Простий рецепт пишних сирників, які вдаються з першої спроби
Хочете приготувати сирники на сніданок в класичному стилі, які вражають своєю пухкістю, м’якістю, чудово зберігають форму та мають божественний смак? Це нескладна страва, яку ви зможете легко приготувати.
Спробуйте рецепт відомої кулінарки Марії Шмідт, яка створила поділилася секретом вдосконалених сирників. Для готування вона пропонує взяти кисломолочний продукт з 5-9% вмістом жиру (більший вміст жиру робить смак насиченішим), а решта компонентів залишається стандартними: яйця, борошно, цукор та ваніль.
Сирнички ідеально смакують з яблучним конфітюром, ягідною мармеладою, домашнім кремом, медом чи шоколадною пастою. Можливо, у вас є свій особливий соус для подачі.
Інгридієнти
Основні
- Сир кисломолочний – 700 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Яйце куряче, жовток – 1 шт.
- Цукор – 50 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 40 г
Приготування
Крок 1
Кисломолочний сир, яйце, жовток, цукор, ванільний цукор і щіпку солі перебийте блендером до однорідності. Додайте борошно і замісіть тісто. Якщо маса занадто рідка, щоб формувати з неї сирники — додайте більше борошна, але не переборщіть.⠀
Крок 2
Сформуйте кульки, злегка обваляйте їх у борошні. Трохи притисніть зверху і прокрутіть руками, щоб надати форму з боків.⠀
Крок 3
Сковороду змастіть маслом і розігрійте. Випікайте сирники на середньому вогні до рум’янцю, по 2-3 хвилини з кожного боку.