Приготуйте смачне варення з груш із лимоном. Простий рецепт.
Оригінальне варення приємно здивує і потішить домочадців. Аромат лимона відмінно доповнює груші, а смак просто дивовижний. Це варення відмінно підходить до чаювання і випічки. Також можна доповнити ним ванільне морозиво. Готуйте з радістю, і у вас вийде потішити родину новим варенням.
ПРОДУКТИ ДЛЯ БЛЮДА
- груша (нарізана) – 2 кг.(сорт дюшес, 2 кг.230 гр.)
- цукор – 1600 гр.
- лимон – 1-2 шт.
З такої кількості інгридієнтів у мене вийшло 2,5 л. готового варення
ЯК ГОТУВАТИ
Щоб варення вийшло часточками, потрібно брати щільні соковиті груші.
- Попередньо груші потрібно вимити і зрізати з них шкірку. Для цього варення груші необхідно нарізати дрібними кубиками.
- Перекладаємо шматочки груш в каструлю і присипаємо цукром. Кількість цукру ви можете класти на свій смак, враховуючи наскільки солодкі груші. Перемішуємо.
- Відразу ставимо на плиту і додаємо трохи води (за бажанням). Варимо варення, постійно помішуючи.
- З лимона зчищаємо цедру, поділяємо на частини і прибираємо білі плівки, так як вони будуть давати гіркоту варенню.
- Цедру і м’якоть лимона перебиваємо в блендері в однорідну кашку.
- Після того як варення провариться 2 години, можна додавати лимон. Він додасть варенню особливий аромат і не дозволить зацукруватися.
- Розкладаємо варення в банки, закриваємо стерилізованими кришками. Частину варення можна залишити для дегустації.
Такий спосіб варіння зберігає цілісність часточок і прозорість сиропу.
Прибрати в темне прохолодне.
Таке варення чудово зберігатиметься при кімнатній температурі.
Грушеве варення з лимоном готове! Всім смачного!