Чим вирізняються смартфони Xiaomi – ТОП-5 головних особливостей

Багато користувачів першочергово розглядають для покупки саме телефони Сяомі. Чому? Одна з причин – адекватна ціна. Далеко не кожен готовий розлучитися з великою сумою коштів задля покупки нового смартфона, і в цьому контексті майже кожен Xiaomi виглядає привабливою пропозицією, адже пропонує максимальні характеристики за свій прайс.

Треба віддати належне Xiaomi – компанія доклала чималих зусиль, щоб опинитися серед лідерів ринку смартфонів. Ще кілька років тому не тільки суперники, а й самі споживачі вважали смартфони Xiaomi ширвжитком, орієнтованим на неплатоспроможну аудиторію.

Але минув час – завзятість, працьовитість, правильно обрана стратегія та інвестиції зробили свою справу. Сьогодні Xiaomi входять до трійки найбільших виробників смартфонів. Попереду нова епоха, де Сяомі мають всі шанси стати кращим виробником смартфонів з Китаю. Які ж особливості смартфонів Xiaomi дозволили їм набути популярності і зробили ім’я компанії? Адже низька ціна – лише півсправи. Розповідають фахівці магазину Avic, де купити телефон Xiaomi https://avic.com.ua/smartfonyi/proizvoditel–xiaomi можна за вигідною ціною.

Ставка на Snapdragon 

У більшості апаратів виробники зробити ставку на якісні процесори Qualcomm Snapdragon, а не на «лотерейні» за якістю MediaTek.

Чипи для Android – надійні, не схильні до перегріву, пропонують добротно скроєні відеоприскорювачі Adreno, підтримку швидкої зарядки. А останні моделі розроблено ще й з акцентом на фото можливості пристроїв та роботу в мережах 5G. 

Висока автономність, швидка «дозаправка» 

Що не відібрати у Xiaomi, так це вміння комплектувати смартфони пристойними акумуляторами. Останнім часом навіть у бюджетних пристроях встановлюють батареї місткістю щонайменше 4000 мАг. Завдяки енергоефективним чипам Snapdragon, смартфони Сяомі працюють не просто довго, а дуже довго.

А ще «китайці» серед тих, хто активно просуває в маси швидку зарядку. Навіть бюджетні Xiaomi можна зарядити за лічені хвилини. А флагмани – без дротів: наразі можна користуватись швидкою зарядкою 30 Вт та 40 Вт, і на горизонті вже маячить нова потужність – 80 Вт. 

Потрібен смартфон із ІЧ-портом? У Xiaomi майже кожен із ним 

Інфрачервоний порт вже став фірмовою фішкою смартфонів Xiaomi.

Виробник прагне оснащувати майже всі свої пристрої такою корисною функцією, як керування побутовою технікою за допомогою мобільного пристрою. У результаті із покупкою смартфона Xiaomi користувач отримує не тільки засіб зв’язку, а й універсальний пульт. Усього кілька дотиків і можна відрегулювати роботу кондиціонера, працювати з телевізором та навіть запустити кавоварку. 

MIUI = Xiaomi 

Фірмова оболонка MIUI – це фішка та ключова особливість смартфонів Xiaomi. У світі налічується велика кількість користувачів, для кого MIUI стала улюбленою оболонкою на базі Android. Вона об’єднала у собі комфорт iOS, стиль Google та великий функціонал для просунутих користувачів. Xiaomi активно розвиває її і взяла за правило щорічно випускати велике оновлення, з цікавими нововведеннями та змінами. 

Багатство вибору 

Складається враження, що конвеєр з постачання нових смартфонів Xiaomi не зупинити. Компанія штампує новинки одна за одною, наплодивши цілу «колекцію» різних пристроїв. З одного боку – широкий вибір, а з іншого – непідготовленому користувачеві складно розібратися в хитросплетіннях модельного ряду компанії. Особливо з огляду на заплутаний нейминг. Тому не шукайте логіку у діях компанії.

Просто запам’ятайте, що лінійка Mi є ключовою для компанії та в її рамках виходять флагмани. Mi Mix складається з моделей іміджевих та експериментальних, а Mi Note та апарати Mi з приставкою Т – це субфлагмани або урізані модифікації топових пристроїв.

Кому потрібен смартфон подешевше або середнього рівня, дивіться серію Redmi Note та у бік бренду Poco. Геймерам варто придивитися до апаратів Black Shark, а бюджетним користувачам пропонується лінійка Redmi. 

Чим особливі смартфони Сяомі? 

У статті названо лише ключові складові сучасних смартфонів Xiaomi. Можна назвати й інші особливості пристроїв, але чи потрібно? Більшість користувачів хочуть просто користуватись гарним смартфоном і бажано не платити за нього багато. І якщо серед головних факторів вибору у вас – функціональність та приємна ціна, то в портфоліо Xiaomi буде, з чого вибрати. В Україні хороший асортимент Сяомі доступний в інтернет-магазині Avic.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах