Вугілля для кальяну: яке найкраще?

Кальян — улюблений багатьма спосіб розслаблення та зняття стресу. Цей пристрій відомий з давніх часів, і на Сході куріння кальяну було і залишається звичним ритуалом. Тепер вдихання диму популярне і в Україні. Курці обожнюють насолоджуватись густим ароматним димом, на одинці або в хорошій компанії.

Від чого залежить якість диму? На це впливає багато факторів — сам пристрій, тютюнова суміш, спосіб забивки та техніка куріння. Але важливу роль грає вугілля на кальян, від якого залежить період тління тютюну, підтримка потрібної температури, усунення ризиків підгоряння суміші, тобто її жаростійкість.

Інтернет-магазин Darkside пропонує купити вугілля до кальяну за найкращою ціною. На сайті представлено кілька видів палива — горіхове, кокосове, деревне. Також тут варто купити аксесуари — щипці та кошик для транспортування гарячого вугілля, пічку для його розпалу.

Види вугілля для кальяну

Вугілля до кальяну має відповідати визначеним умовам — швидко та добре розпалюватись, довго тліти та допомагати розкрити смак та аромат тютюну. Від якості кубиків залежить легка тяга та густота диму.

Які види вугілля пропонують на сучасному ринку:

  • бамбукове забезпечить вишуканий аромат та відмінну жаростійкість;
  • кокосове швидко прогрівається та довго тліє, його плюс в тому, що воно не має власного запаху, тому не викривлює тютюновий аромат;
  • горіхове має власний аромат, але воно добре впливає на смак диму;
  • деревне потребує більше зусиль для підпалу та регулювання жару, а його запах залежить від наявності смол у деревині.

Існують таблетки для швидкого розпалювання, але досвідчені курці надають перевагу натуральним кубикам. Щоб ритуал підготування був комфортним, рекомендуємо придбати спеціальну пічку, що дозволить прогріти пальне за лічені хвилини.

Правила вибору вугілля для кальяну

Якщо ви звикли до визначеного виду пального, то можливо наші поради примусять спробувати щось новеньке. Густота, смак та аромат диму залежить від конструкції кальяну, величини колби, діаметру шахти, та складу тютюнової суміші. Але й вугілля грає не останню роль.

Які ознаки вирізняють якісне вугілля:

  • природні компоненти у складі;
  • легкий аромат при тлінні;
  • мінімальний час тління — 30 хвилин.

Якщо вугілля швидко розпалюється, не кришиться, екологічне та натуральне, довго тліє та добре надає жар, то ви вибрали якісне пальне. А значить, куріння принесе справжнє задоволення.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах