Сушене варення із яблук у печі не вимагає особливих зусиль, при цьому воно дивовижно ароматне.
Пропоную вам спробувати чарівний рецепт, впевнені, що ця смакота припаде до душі кожному.
Для приготування цього десерту віддаєте перевагу кисло-солодким або просто солодким яблукам. Кожне яблуко слід нарізати тоненькими пластинками та щільно укласти їх на противень, посипавши зверху цукром, корицею та лимонною кислотою.
Розмістіть яблука в печі, передоплатній до 200 градусів, на 25 хвилин. Після цього перекладіть яблучні пластинки на пергамент, легко посипте цукром та дайте їм висохнути протягом 2-3 днів. Альтернативно, можна використовувати електросушилку – в такому випадку кілька годин сушіння буде досить.
Готові ароматні ласощі можна зберігати у кімнатних умовах, в пластикових контейнерах чи скляних баночках.
Не соромтеся експериментувати, готуючи аналогічним способом із інших фруктів: варення із слив також виявляється надзвичайно смачним.
Додаткова інформація
Ви також можете додавати до сухого варення різні ароматні спеції та трави, наприклад, ваніль чи м’яту, щоб додати додаткових відтінків до смаку вашого десерту. Крім того, зверніть увагу на те, що такі смаколики стануть чудовим подарунком на свята чи оригінальним доповненням до подарункових наборів!