Огляд шампунів для чоловіків

Мабуть, ви не раз чули про чудо-засоби проти лупи, випадання волосся чи сухості. І можливо, ви не раз хотіли простягнути руку до полички з шампунями у супермаркеті, але щось зупиняло вас. Маркетологи роблять свою справу, намагаються підбити клієнта на покупку недіючого засобу, скоривши його серце голосними словами. Але щоразу, коли не працює цей шампунь, маркетологи просять посилатися на індивідуальні особливості тощо. У цій статті майстри чоловічої перукарні Цирульник розкажуть про функціональність і практичність чоловічих шампунів, а також представлять огляд деяких популярних засобів.

Чи можна чоловікові користуватись шампунями unisex?

Ми не рекомендуємо вам користуватися шампунями, які не призначені для чоловічої статі. Чому? Тому що у чоловіків і жінок різна структура волосся, і тому у жінок свій догляд, а у чоловіків свій.

Природа наділила чоловіків товстим і жорстким волоссям. Сальні залози активно виділяють секрети, що робить волосся частіше брудним. У свою чергу, жіноче волосся тонке, м’яке і стійке до свіжості.

А тепер проведемо логічний ланцюжок. Шампуні для миття голови у чоловіків мають у своєму складі такі компоненти, які борються з жирами та зайвим брудом. Звичайно ж, винятком є аптечні доглядові засоби. Але перш, ніж ви наважитеся купувати шампунь проти лупи – проконсультуйтеся з трихологами.

Чи важливо враховувати тип волосся перед вибором шампуню?

Можливо, ви колись помічали, що в барбершопах не ставлять особливий акцент на структуру та тип волосся. Ви запитаєте, чому так? У доглядових та стайлінгових засобах у барбершопі лише натуральні компоненти. Після догляду з натуральними шампунями волосся стає м’яким, здоровим і свіжим.

Що робити, якщо не допомагає шампунь проти лупи чи випадання волосся не допомагає?

Ви не раз чули про себорею, про алопецію та інші захворювання волосяних фолікулів. До них варто ставитись із серйозністю, адже це не просто естетична проблема.

Дані захворювання виникають на тлі:

  1. психоемоційного перенапруги,
  2. нестачі вітамінів та мікроелементів,
  3. недосипання,
  4. агресивного впливу навколишнього середовища,
  5. генетична схильність (більше для алопеції),
  6. збоїв гормонального фону.

Так, ви можете уповільнити випадання волосся або зовсім його зупинити, але повернути втрачену кількість волосся ніколи, на жаль. Не чекайте, коли проблема сама вирішиться, якщо ви помітили за собою білі пластівці на голові і на плечах, сильне випадання волосся відразу звертайтеся до лікаря.

Повірте, це ще межа. Алопеція або лупа можуть призвести до себореї або до повного та безповоротного облисіння. Не чекайте біля моря погоди, звертайтеся до фахівців, здавайте аналізи та лікуйтеся.

Шампуні, які ми рекомендуємо вам

  “2в1” на професійній базі

Доглядові засоби, які називаються “2в1” – це шампунь з гелем, а не з бальзамом, як багато хто думає. Бальзам може підійти не для всіх, а ось шампунь з гелем підійдуть під будь-який тип волосся.

Важливо вибирати продукцію на основі професійної лінійки, адже лише якісна продукція дає позитивні результати. Вітаміни групи А та Е є сильними захисниками для волосся, особливо для холодних та вітряних сезонів. Зокрема, гарний ефект на лупу, зміцнення волосяних фолікулів та інше.

Деякі чоловіки не сприймають міцний запах дерева чи тютюну, на любителя, мабуть. Швидше за все ця половина віддає перевагу солодким запахом, а решта насолоджується наявним.

“DEEP CLEANSING SHAMPOO” від MORGAN’S

Лінійка шампунів від Morgan`s популярна не лише у Великій Британії, де вона була створена вперше. В основі професійної лінійки є шампуні, бальзами, олії та інші засоби, які необхідні для догляду.

“Deep cleansing shampoo” буде корисна тим, у кого волосся жирне або сухе і ламке. Завдяки доглядовим засобам волосся виглядатиме здоровим, свіжим і смачним.

“Зміцнення та сила” від ECOLATIER

Ще один представник бюджетних, але якісних доглядових коштів. Так, догляд вийде за місяць вам досить дорого. Але що ми отримаємо у результаті? М’яке, слухняне волосся, яке просочене корисними мікроелементами та вітамінами.

Такі як вітамін А, Е, бергамот, комплекс амінокислот та інші – зміцнюють та захищають волосся. У свою чергу кипарис та кавові зерна дають можливість волоссю рости швидко і правильно.

Дуже до речі буде перейти на цю серію лінійки догляду в холодну пору року. Компоненти захищатимуть волосся від екстремальних погодних умов. Пам’ятайте, що такі доглядові засоби навряд чи вилікують алопецію, але допоможуть тим, хто має поверхневі проблеми.

“FANATIC” від OLDBOY

Ну, і останній засіб у нашому списку – це шампунь із лінійки від Barber Wild. Це дорогий догляд, який їсть у професійних барбершопах та салонах. Кожен майстер знає про продукцію цієї лінійки та розповість вам напам’ять корисні компоненти, які входять до їх складу.

Натуральні компоненти на основі дуба, моху та сандалу надають не тільки шовковистості та м’якості, але приємного запаху дерева. Склад заспокоює шкіру голови під час миття волосся, захищає від несприятливого впливу навколишніх факторів та нормалізує роботу залоз.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *