Топінги для кави: солодкі додатки та вершкові корони

Ця добавка до кави стала настільки популярною, що без неї не обходиться меню практично жодної кав’ярні. Також вона в асортименті продається і в магазинах, тому підсолодити та прикрасити свій кавовий напій можна і в домашніх умовах. Тут важливо відрізняти її від сиропу. Річ у тому, що у топінгу густіша консистенція. Тому він залишається на поверхні напою, а сироп – розчиняється у ньому.

Різноманітність смаків

З давніх-давен існує безліч кавових добавок. Всім відомі такі варіанти як кава з корицею, кардамоном, чорним перцем, молоком, вершками. Але у форматі такого продукту як топінг пропонуються унікальніші смаки:

  • ягідні (малина, полуниця, смородина);
  • фруктові (апельсин, лимон);
  • десертні (тірамісу, карамельно-шоколадні поєднання);
  • горіхові (мигдаль, кокос).

З такою різноманітністю можна сміливо експериментувати. Адже різні смаки можна поєднувати між собою. Наприклад, шоколадний з ванільним, або горіховий з корицею. Важливо розуміти, що добавки використовують не для заміни кавового смаку, а щоби підкреслити його та додати ексклюзивних відтінків. Багато залежить і від того, до якої саме кави використовується добавка.

З міцним напоєм добре поєднуються ваніль та карамель. Вони сприяють зменшенню кислоти та гіркоти. Таке поєднання часто використовують у кавово-молочних продуктах, таких як лате. Зменшити гіркоту також допоможе мигдаль та шоколад. Це чудові варіанти для еспресо. Для не надто міцної кави оптимальними будуть ягідно-фруктові топінги.

Нюанси використання

Завжди слід пам’ятати про те, що топінг для кави має багато цукру у складі. Тому додавати його не потрібно, адже смак може вийти занадто солодким. Що стосується того, скільки наливати самого топінгу, то тут все залежить від обсягу та особливостей кави. Наприклад, для маленької філіжанки еспресо вистачить однієї чайної ложки, а ось для великої порції лате знадобиться вже приблизно 15-20 мл.

Якщо ви віддаєте перевагу кавовим коктейлям, краще вибрати топінг-сироп. Особливо він знадобиться тоді, коли коктейль готується на основі робусти. Цей сорт, порівняно з арабікою, вирізняється досить гірким смаком. Послабити його можна за допомогою добавки амарето чи лайма. А для любителів напоїв на кшталт мокко добре підійде шоколад.

Топінги роблять багато виробників за різними рецептурами. До складу, крім цукру, води та фруктового соку, можуть додаватися барвники та консерванти. Тому перед покупкою бажано уважно ознайомитись зі складом. Оскільки у продажу є продукти й на натуральній основі. Коштують вони, як правило, дорожче. Зберігати відкриті пляшки краще у прохолодному, темному місці. Інакше вміст може засохнути.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *