Важливість портрету людини у мистецтві

Малювання портретів охоплює ряд прийомів і навичок, необхідних для малювання реалістичних і точних портретів. Одною із ключових навичок, яким навчають, є розуміння пропорцій і рис обличчя. Для цього необхідно навчитися вимірювати та малювати обличчя, щоб переконатися, що пропорції точні. Це важливо, оскільки навіть найменше відхилення від правильних пропорцій може призвести до неточності та нереалістичності портрета.

Відображаючи людину, художник повинен знати її будову. Для того, щоб робити це правильно, художнику необхідно вивчити  анатомію. Це означає зрозуміти, кістки черепу і м’язи утворюють форму голови, і як вони працюють під час руху. Художня онлайн майстерня «Хамелеон» пропонує усім охочим до проходження курс «Пластична анатомія», де ви зможете отримати уроки малювання портретів. Він буде корисним для: 

 -Художників-аматорів, які хочуть освоїти основи малюнка людського тіла та розуміння його пропорцій. 

-Студентів мистецтва та дизайну, які прагнуть збагатити свої знання про анатомію та відтворення людської фігури. 

-Професійних художників, які бажають покращити свої навички малювання, розуміння структури тіла та створення більш виразних творів. 

-Аніматорів та коміксистів, які хочуть набути знання про анатомію для створення живих та реалістичних персонажів. 

-Будь-яких творчих особистостей, які цікавляться малюнком людського тіла та бажають розширити свої художні горизонти.

Під час проходження курсу, студенти у форматі реального часу, користуючись онлайн-платформою для відеоконференцій ZOOM, матимуть можливість не тільки ознайомитися, а й вивчити основні пропорції людського тіла та його зображення згідно канонів стародавнього Єгипту та Античної Греції. Вони визначатимуть пропорції шляхом застосування канону Дортфора, малюватимуть атлас фігури людини з урахуванням пропорцій голови за методикою Г. Баммеса. Курс складатиметься з кількох уроків:

  • Урок перший: Пропорції людського тіла
  • Урок другий: Череп людини
  • Урок третій: М’язи черепа та міміка
  • Урок четвертий: Скелет людини
  • Урок п’ятий: М’язи шиї та грудний відділ
  • Урок шостий: М’язи рук
  • Урок сьомий: М’язи ніг та стопи
  • Урок восьмий: Малювання людини в різних положеннях.

Пройшовши цей курс, ви навчитесь використовувати форми, а не просто копіювати їх; будете зображувати натуру творчо, створюючи свій власний пластичний образ! Тож записуйтеся якнайшвидше і вчіться творити разом із художньою онлайн майстернею «Хамелеон».

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *