Різноманітність готування яєць: пашот, мулей, омлет, інші техніки приготування

Секрети приготування яєць “пашот”

Що може бути простіше, ніж приготування яєць? Однак, навіть з таким здавалося б простим продуктом, можна створити справжнє кулінарне мистецтво. Давайте розглянемо такий метод приготування яєць, як “пашот”.

Яйця “пашот” відрізняються м’яким білком і текучим жовтком, що додає блюду неймовірної ніжності.

Секрет приготування полягає в тому, щоб класти яйця в горячу воду з оцтом, що допомагає білку згортатися.

Приготуйте яйця не більше 4-5 хвилин, щоб жовток залишився рідким.

Готуємо домашній мулей

Мулей – це яйця, запечені з добавкою вершкового масла, сиру і сметани.

Злегка розігрійте духовку до 180 градусів.

Яйця викладаємо в глибоку форму, додаємо вершки, сметану, сир і спеції.

Запікаємо протягом 15-20 хвилин.

Цей рецепт додасть різноманітності вашому столовому меню та викликає захоплення у всіх членів сім’ї.

Класичний омлет та його варіації

Омлет – одне з найпопулярніших яєчних блюд у світі. Простий в приготуванні, він може стати смачним сніданком або повноцінним обідом.

Розбийте 2-3 яйця, додайте сіль, перець і трохи молока.

Обсмажте на сковороді з двох сторін до готовності.

Омлет можна рознообразити за допомогою різних добавок: сир, шинка, томати, гриби, зелень.

Корисні поради

Щоб приготувати яйця, не обов’язково мати особливих кулінарних навичок. Головне – не боятися експериментувати і бути творчим. Ось кілька корисних порад:

Щоб розбити яйце, вдарте його об тверду поверхню, а не об край миски. Так ви зможете уникнути потрапляння оболонки в білок.

Для приготування яєць “пош” використовуйте свіжі яйця, так як у них білок густіший і краще згортається.

При приготуванні омлету, не забувайте постійно помішувати масу, щоб вона не пригорала.

Якщо ви хочете додати до блюда вершкове масло, додайте його вже в кінці готування, щоб воно не втратило свій аромат.

Поради допоможуть вам приготувати найсмачніші яєчні блюда!

MeatPortal