Принципи роботи автоматичних систем пожежогасіння

Системи пожежогасіння

Автоматична система пожежогасіння сприяє ефективному усуненню вогню в разі виникнення надзвичайної ситуації. Зазвичай використовуються варіанти на водній основі, що дає змогу завдяки розприскувачам гасити пожежі на великих територіях. Монтажем такої системи мають займатися професіонали з відповідним досвідом, які зможуть підібрати оптимальний варіант під конкретний об’єкт.

Функції автоматичних пожежних систем

Можна замовити монтаж автоматичної системи пожежогасіння на сторінці https://elitps.com.ua/ua/uslugi/sistemy-pozharotusheniya/ у компанії «Елітпожсервіс». Встановлення компонентів вигідне для офісних приміщень, житлових будинків, навчальних закладів, промислових підприємств, інших об’єктів, адже забезпечує такі переваги:

  • безпеку людей і матеріальних цінностей під час виникнення пожеж;
  • оповіщення про загоряння для швидкої евакуації персоналу;
  • швидке реагування на небезпечну ситуацію для її нейтралізації;
  • можливість локалізації вогню в рамках одного приміщення, щоб мінімізувати збитки.

Можуть використовуватися пожежні системи порошкового, пінного, газового чи аерозольного типів, однак водяний варіант є найкращим рішенням. Винятком є приміщення з електричним устаткуванням і важливими документами, які пошкодяться під час контакту з водою, зокрема архіви, серверні станції. Тому в таких випадках застосовують газові системи.

Особливості систем пожежогасіння

Система пожежогасіння – це не просто розприскувачі, які встановлюються по периметру об’єкта. Це цілий комплекс елементів, що містить датчики звукового та світлового оповіщення, передавачі сигналів, резервуари з водою чи аерозольним складом тощо. Інформація про небезпеку передається на центральний пункт керування для прискореного реагування.

Монтаж систем пожежогасіння виконується «під ключ», що передбачає не тільки встановлення компонентів, а й розроблення проєктної документації, підбір елементів, пусконалагоджувальні роботи. По завершенню всіх процесів система є повністю готовою до використання. Вона потребує технічного обслуговування час від часу для підтримання працездатності.

У приміщенні все може бути безпечно роками, однак пожежна система завжди має бути готовою оперативно зреагувати на небезпеку в потрібний момент, аби зберегти життя людей і мінімізувати матеріальні збитки. Тому до монтажних робіт потрібно підійти максимально відповідально.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *